De Kracht van Systemisch Werk

Nieuw: van stress naar geluk

Soul inc. biedt vanaf nu een extra dienstverlening, we hebben vorige maand de opleiding Stressologie succesvol afgerond.

Stressologie is een methode om stress te verminderen, stressbestendiger te worden en meer gelukshormonen aan te maken. Laten we de schrijver van het boek en de man achter deze opleiding het woord geven:

Jurgen Spelbos oprichter Centrum voor Stressologie:

“Zodra je gevaar ervaart maakt je lichaam in een fractie van een seconde stresshormonen aan. Die geven je de energie om te vechten of te vluchten. Dat gevaar kan van alles zijn, van een automobilist voor je die plotseling op de rem trapt tot je zorgen maken of je alle ballen nog wel in de lucht kunt blijven houden.

Die energie wordt echter niet uit het niets gemaakt, stresshormonen leggen andere systemen in je lichaam als het ware plat. Je spijsvertering bijvoorbeeld, daarom hebben veel mensen die last hebben van langdurige stress darmklachten. Maar ook je immuunsysteem moet het ontgelden waardoor je allerlei kwalen kunt ontwikkelen. En het stresshormoon cortisol onttrekt zoveel energie uit je brein dat helder denken er niet meer inzit, iets wat de opmaat kan vormen voor het oplopen van een burn-out.

Maar ook de productie van ‘gelukshormonen’ (neurotransmitters) wordt geraakt door stress, waardoor er tekorten gaan ontstaan. Letterlijk iedereen met chronische stress loopt die tekorten op zien we dagelijks in de praktijk. En dat kan leiden tot een scala aan klachten, bovenop klachten als gevolg van de stress. Denk aan vermoeidheid, uitputting, een gebrek aan daadkracht en zelfvertrouwen, libidoproblemen, verslavingsgedrag, niet meer helder kunnen denken, vergeetachtig worden, behoefte aan vet eten, stress, paniekklachten, opgejaagd gevoel, hyperventilatie, angst, slaapproblemen, pijnklachten en depressie.

Het mooie is dat die klachten allemaal verholpen kunnen worden, vooral door middel van 100% natuurlijke biologische voedingsstoffen. Met voedingsstoffen kun je stress verminderen, stressbestendiger worden en je lichaam kan er weer nieuwe gelukshormonen mee aanmaken, waardoor je je niet alleen veel beter gaat voelen, je kunt letterlijk de reis van stress naar geluk maken!

In het Centrum voor Stressologie leiden wij therapeuten en coaches op in de stressologiemethode, de nieuwe, uiterst effectieve methode tegen stress, bun-out en/of depressie.

Alles draait om hormonen bij stress, burn-out en/of depressie, het is veel meer biologie dan psychologie!

Interview Jurgen

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2022 Soul inc.

Thema door Anders Norén